IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> A jednak tłumacze napisów będą karnie ścigani!!! Czy Krzysztof J. Szklarski stoi ponad prawem?
Michał J. Mellin
post 09.07.2008, 15:42
Post #1

Rozgadany
Group Icon

Group: Administrator
From: Gdynia
Member No.: 117,695

Zostałem upoważniony przez Pana Prezesa Krzysztofa J. Szklarskiego do zaznajomienia Państwa z treścią wezwania, które otrzymał On w dniu dzisiejszym za pośrednictwem poczty. Pan Krzysztof ma składać we wtorek, a więc w dniu 15 lipca br. zeznania w sprawie rozpowszechniania napisów przez jedną z tłumaczących osób. Wiele w sprawie tłumaczeń do filmów i rozpowszechniania ich w formie napisów przez Internet narosło mitów, nieporozumień. Mam ten olbrzymi zaszczyt i przyjemność by od roku już czasu współpracować z Panem Krzysztofem, gdyż uczy mnie On każdego dnia poszanowania prawa, poszanowania cudzej własności, poszanowania dla pracy innych ludzi... Zanim zadeklarowałem swoją chęć współpracy z Panem Szklarskim, z serwisem NAPiSY.info bardzo długo przyglądałem się temu, co w tym "światku" się dzieje i czy grożą mi jakieś prawne, finansowe konsekwencje z tytułu zadeklarowanej i wykonywanej pracy. Nie będę ukrywał, że długo się wahałem, że bardzo się bałem, ale właściwie bać się przestałem, gdy dowiedziałem się, jakie są rzeczywiste przyczyny zamknięcia serwisu Napisy.org. Zastanawiało mnie ciągle to, dlaczego także NAPiSY.info nie zostały zamknięte. Zacząłem zbierać przede wszystkim przez net informacje o Panu Szklarskim, o spółce Korporacja Kapitałowa Inter POLRAD CO., LTD., a także bardzo uważnie zacząłem czytać to, co Pan Szklarski nie tylko na tym Forum pisał i... zrozumiałem excl.gif Nie będąc prawnikiem wink.gif (zapewne domyślacie się kogo mam na myśli) po analizie dokumentów, faktów, słów Pana Krzysztofa w końcu pojąłem o co tak naprawdę tu chodzi. Przestałem się bać, zacząłem współpracować, a za usilną namową Pana Szklarskiego zacząłem kontynuować przerwaną naukę na gdańskiej uczelni i... zrozumiałem w końcu, ile dobrego dla nas wszystkich Pan Szklarski zrobił, robi i nadal będzie robić, o ile Mu się troszkę pomoże. Mam nadzieję, że Pan Krzysztof J. Szklarski znajdzie trochę czasu, że stan zdrowia Mu na to pozwoli, by Wam wszystkim, którzy nie potraficie wiązać faktów ze sobą, w końcu unaocznić, że słowa które pisał tak dużo powinny dla nas wszystkich znaczyć. Bardzo wielu z Was ośmieszało Pana Szklarskiego, wyzywało, ale On nigdy nie podjął działań przeciw Wam choć wiem, że jeżeli je podejmie, to bardzo się to przykro dla tych osób może skończyć. Jakiś "internetowy prawnik" wielce "mądrze" rozwodził się na swoim portaliku, że Pan Szklarski to oszust, że podaje się za szefa firmy, która nie istnieje, a więc przekonajcie się w końcu sami, że firma istnieje od 1989 r. do chwili obecnej, bo gdyby nie istniała, to wezwanie do Prokuratury miałoby innego adresata, a więc także Pana Szklarskiego, ale nie w związku z prowadzoną przez Spółkę Inter POLRAD działalnością, jaką jest także i ten portal, a więc NAPiSY.info excl.gif Pewnie jesteście ciekawi, dlaczego zarzuty są jedynie przeciw osobie tłumaczącej, która udostępniała tu napisy, a nie Panu Szklarskiemu, jak to miało miejsce w stosunku do tłumaczy i WŁAŚCICIELA Napisów.org icon14.gif Czy Pan Szklarski stoi ponad prawem icon14.gif excl.gif Z pewnością nie, a fakt ten wielokrotnie już był opisywany na tym Forum - wystarczyło jedynie uważnie i ze zrozumieniem czytać... Szkoda także, że zanim zamknięto Napisy.org zlekceważyliście słowa Pana Krzysztofa, że grozi tłumaczom niebezpieczeństwo. Szkoda, że odrzuciliście Jego propozycję stworzenia dla wszystkich tłumaczy oddzielnego portalu, dzięki któremu tłumacze mogliby się wymieniać doświadczeniami i do bazy dodawać swoje napisy, ale ich nie mogliby rozpowszechniać, a ta osoba, która zechciałaby je rozpowszechniać, to czyniłaby jedynie to wyłącznie na swoją osobistą, imienną, karną, finansową odpowiedzialność. Szkoda, naprawdę szkoda, ale wierzę głęboko w to, że Pan Szklarski znajdzie jakiś sposób by Was wybronić excl.gif

Zanim zaznajomią się Państwo z treścią wezwania, warto przeczytać co na ten temat napisano kiedyś w internecie:

Kliknij aby powiększyć ==>>Attached Image

UWAGA excl.gif excl.gif excl.gif

Te, jak i jakiekolwiek inne dokumenty umieszczane w tym serwisie podlegają prawnej ochronie, więc bez pisemnej zgody Pana Prezesa Zarządu Krzysztofa J. Szklarskiego nie wolno ich:
pobierać nawet dla własnych prywatnych celów, zamieszczać na jakichkolwiek witrynach internetowych, bezpośrednio do nich linkować.
Za złamanie powyższych zasad grozić może karna i cywilnoprawna odpowiedzialność.
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 07.09.2010, 02:27