IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Oj, będzie się działo! Minister Ćwiąkalski zagrożony... Nie wolno Ci, drogi Użytkowniku, Gościu pozostać obojętnym!
K. J. Szklarski
post 09.01.2009, 03:16
Post #1

Bardzo rozgadany
Group Icon

Group: Administrator
From: Jelenia Góra - Cieplice
Member No.: 152,614

Oj, będzie się działo - już niedługo, już za kilka godzin...

Kliknij aby powiększyć ==>> Attached Image

Cześć Wam "nocne Marki". Na pewno jeszcze dzisiaj zobaczycie coś, co Was samych zaskoczy, gdyż pozbawimy Ministra Sprawiedliwości, Prokuratora Generalnego - Zbigniewa Ćwiąkalskiego narzędzia pracy czyli jego... własnego pióra, a przy okazji zdradzę Wam pewne tajemnice jak w prosty, uczciwy sposób, jak działając lege artis (w zgodzie z literą prawa) dojść można do naprawdę dużych pieniędzy. Mam zamiar w końcu zdradzić Wam szereg "tajemnic" związanych z sobą, z funkcjonowaniem serwisu NAPISY.info, a przede wszystkim spowodować to, aby nie tylko w Polsce nas wszystkich, a więc biorców szeroko rozumianej kultury poczęto postrzegać i aby w końcu zaczęto się z nami liczyć. Ruszyła, jak od kilkunastu już lat zimą to bywa, Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy, ruszyły z nią różne aukcje, a więc i my wspólnie ruszmy excl.gif

Ja nadal będę uzupełniał swoją wypowiedź, a Wam, abyście z nudów przed monitorami nie posnęli, proponuję śledzenie pewnej aukcji - aukcji Jak to NAPISY.info pozbawiają Ćwiąkalskiego jego własnego pióra excl.gif

Na powyżej podanej przeze mnie w linku aukcyjnej stronie przeczytać możemy:

Przed Wami przedmiot magazynowy, czyli serdeczności aukcyjne z poprzednich lat.

Z różnych powodów ludzkość licytowała, ale gadżetu nie odebrała, alby my, z powodu ilości przedmiotów nie zdążyliśmy go wystawić, jednak u nas jak w banku szwajcarskim, cierpliwie czekaliśmy i w tym roku wystawiamy na aukcje pióro marki Waterman, ofiarowane nam przez Ministra Sprawiedliwości Zbigniewa Ćwiąkalskiego, wraz z wizytówką ofiarodawcy.

Pamiętajcie aby tym razem nie tylko odebrać, ale licytując pamiętać, że to coś ma już swoja historię i przesiąkło fundacyjna atmosferą, co nadaje mu jeszcze dodatkową wartość.

Do wszystkich przedmiotów wystawionych przez fundację dołączamy specjalny certyfikat aukcyjny".

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ja sam, czyli niżej podpisany Krzysztof J. Szklarski, prowadząc już ponad dwa lata portal NAPISY.info i stając się pomału purystą, pozwalam sobie na poprawienie powyższego tekstu, który wg mnie powinien mieć postać:

"Przed Wami przedmiot już historyczny, "magazynowy", czyli serdeczności aukcyjne z poprzednich lat.

Z różnych powodów ludzkość przedmiot ten wylicytowała i go nie odebrała, alby my, z powodu olbrzymiej ilości darowanych Orkiestrze przedmiotów nie zdążyliśmy go wystawić, jednak u nas - jak w banku szwajcarskim - nic nie ginie, więc cierpliwie czekaliśmy by w tym roku wystawić na aukcji pióro marki Waterman, ofiarowane nam przez Ministra Sprawiedliwości, Prokuratora Generalnego Zbigniewa Ćwiąkalskiego a wraz z nim wizytówką ofiarodawcy.

Pamiętajcie o tym aby tym razem nie tylko pióro odebrać, ale licytując pamiętać, że ma ono już swoją historię przesiąknowszy "fundacyjną atmosferą", a co dodaje mu jeszcze wyjątkową wartość.

Do wszystkich przedmiotów wystawionych przez fundację dołączamy specjalny certyfikat aukcyjny"
.

A teraz kilka szczegółów z aukcją związanych:

01) Zanim położyłem się spać, a jak widać nie uczyniłem tego do tej pory, śledziłem internetowe wiadomości, wśród których natknąłem się na aukcje Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Wśród nich znalazłem jedną, która mnie szczególnie zaintrygowała, a jest to aukcja o nazwie: Pióro od Ministra Zbigniewa Ćwiąkalskiego...

02) Pomimo faktu, że oczy mi się kleić zaczęły, zacząłem szybko działać. Wspólnie z Michałem Janem Mellin, do którego to należą domena oraz serwis www.NAPISY.info (szerzej o tym fakcie można przeczytać klikając właśnie tu) postanowiliśmy wziąć udział w aukcji, a Michał nawet dokonał odpowiedniego zabezpieczenia finansowego (przelał na konto WOŚP tysiąc zł) tytułem gwarancji za licytanta. Michał zgodził się na to, abym Wam wszystkim przedstawił swój "szatański" iście plan...

03) Michał wyraził zgodę na udostępnienie dla aukcyjnych celów swój internetowy rachunek bankowy, ale nie podaję jego numeru, gdyż... no właśnie, przeczytajcie z olbrzymią uwagą i zrozumieniem to, co za minut kilka (muszę zaparzyć kawę - jest godz. 04:55 nad ranem i... zapałki między powieki włożyć) tu napiszę...

Podanie do publicznej wiadomości nazwy banku wiąże się nieodłącznie z... reklamą tegoż banku, a ja nie widzę najmniejszego powodu by jakiś bank wśród Was, moi Drodzy Użytkownicy, Goście, reklamować i abyśmy my wszyscy (czytaj - współwłaściciele, użytkownicy, goście nowopowstającej firmy Filmex S.A., do której będą należeć wszystkie nasze domeny z napisami, filmami etc.) nie mieli z tego tytułu jakichś profitów. Wiem, że jest zbyt mało czasu na negocjacje, na założenie nowego rachunku bankowego by Wam go przedstawić i jeżeli nie uda mi się nic szybko czegoś rozsądnego osiągnąć, to Michał poda konto, które już posiada, ale wyraźnie zaznaczymy to, że tego banku nie reklamujemy, nie polecamy tak, jak na razie nie polecamy żadnego z nich. Drugą, znacznie ważniejszą sprawą jest to, że przed uruchomieniem wpłat na konto musimy dokonać odpowiednich w banku zabezpieczeń dla wpłacających osób, a to poprzez:

a) bank musi przyjąć do wiadomości i zaakceptować wniosek Michała, że zgromadzone przez niego środki muszą być bezwzględnie i nieodwołalnie przekazane na konto Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy do wysokości wartości wylicytowanego przedmiotu, a więc ministerialnego pióra,

b) w przypadku powstałych nadwyżek musi przyjąć do realizacji zaakceptowany przez Państwa (osoby wpłacające) wspólny plan ich zagospodarowania.

Przepraszam, ale już dłużej nie usiedzę przed komputerem (jest już godzina 05:30), gdyż nie mogę się aż tak eksploatować, a od rana czeka mnie masę zajęć, więc zapraszam za kilka godzin do odwiedzin, bo na pewno jeszcze wiele, bardzo wiele napisać tu muszę... Widzę, że kilka osób nie śpi i czyta o tym, co chciałbym Wam przekazać, więc już teraz dziękuję Wam za to, że tu jesteście, że czytacie. smile.gif

PS Pan Minister Zbigniew Ćwiąkalski przed osobistym wręczeniem mi (osiągnę to - zapewniam Was o tym już dziś, a zostanie fakt ten odpowiednio zarejestrowany dla Was i Waszych potomnych) wylicytowanego pióra i... wizytówki będzie musiał zlecić jej wykonanie na nowo, gdyż się ona nieco zdezaktualizowała, o czym można przekonać się klikając właśnie tu a my przecież nie pozwolimy sobie na to, żeby kto jak kto, ale sam Pan Minister Sprawiedliwości, Prokurator Generalny robił nas w balona "sprzedając" nam istny bubel (postaram się także o to by Pan Minister własnoręcznie napełnił atramentem to pióro i zademonstrował mi czy nadal jest zdatne do użytku, bo mam wrażenie, że inkaust w nim już zasechł [oczywiście w piórze, a nie w Panu Ministrze]). wink.gif

Jest godzina 10:00, a ja już od dwóch godzin na nogach. Chyba zbytnio spanikowałem, bo coś cena pióra w miejscu stanęła i nie chce drgnąć, więc zapewne z pewnych moich planów wyjdą przysłowiowe "nici". Do jakiej wysokości wg Was cena licytowanego pióra zostanie wywindowana? Aha, nie wiem czy już o tym pisałem, ale to pióro nie stanie się moją własnością, ale własnością wszystkich tych, którzy przekażą pieniądze na licytację a samo pióro wniosą jako aport rzeczowy wniesiony do rodzącej się Spółki Akcyjnej Filmpex.

Uwaga, uwaga excl.gif Z wizytówka Pana Ministra jest wszystko OK, a błąd jest na internetowej stronie, co sprawdziłem przed kilkoma sekundami rozmawiając z przemiłą Panią sekretarką Pana Ministra Sprawiedliwości, Prokuratora Generalnego Zbigniewa Ćwiąkalskiego, któremu z tego miejsca życzę, aby jego zamierzenia co do rozdziału funkcji, kompetencji, ról etc. ministra sprawiedliwości od prokuratora generalnego jak najszybciej się powiodły choćby z tego powodu, abym nie musiał aż tyle w klawiaturę klepać. Swoją drogą ciekawi mnie przyszła rola Pana Ministra - czy zamierza Pan pozostać li tylko Prokuratorem Generalnym czy li tylko Ministrem Sprawiedliwości (słowo tylko proszę odczytywać jako aż) icon14.gif Ja proponuję taki wariant - Pan, Panie Ministrze pozostanie na stanowisku Ministra Sprawiedliwości, Pana Prokuratora Krajowego Marka Staszaka awansujemy na stanowisko Prokuratora Generalnego, a wakat po nim... obejmę ja - oczywiście, żartuję excl.gif wink.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
6 Pages V   1 2 3 > »   
Start new topic
Replies (1 - 19)
Zenus78
post 09.01.2009, 10:16
Post #2

Małomówny
**

Group: Użytkownik
Member No.: 128,498

Bardzo ciekawie się zapowiada cała akcja zdobywania prokuratorskiego pióra. Jak widzę Panie Krzysztofie, to dobry humor właściwie nigdy Pana nie opuszcza - niech Pan tak trzyma. Ja na pewno jakiś grosz na konto przeleję, bo przecież pieniądze pójdą na rzecz chorych dzieci excl.gif

+Quote Post
K. J. Szklarski
post 09.01.2009, 10:29
Post #3

Bardzo rozgadany
Group Icon

Zenus78 - serdeczne dzięki za wsparcie akcji, tym bardziej, że rzeczywiście pieniądze będą służyły tak szczytnemu celowi jak ratowanie życia i zdrowia małych pacjentów. Ja w tym miejscu przytoczę pewną definicję:

Aport (z francuskiego apporte) - jest to wkład w utworzenie lub powiększenie majątku spółki, który daje prawo do udziału w zyskach. Osoby fizyczne i prawne mogą wnosić: aport finansowy (inaczej pieniężny), aport rzeczowy w postaci maszyn, hal produkcyjnych, licencji i patentów oraz aport umiejętności, kompetencji technicznych i zawodowych – jest to część kapitału spółki zmaterializowana w formie udziałów założycielskich dająca udział w zyskach. Aporty pieniężne i rzeczowe włączane są do kapitału spółki i mogą być uznane za wkład w tworzeniu lub podwyższaniu jej kapitału.

Definicję stworzono na podstawie “Słownika Encyklopedycznego Edukacja Obywatelska” Wydawnictwa Europa. Autorzy: Roman Smolski, Marek Smolski, Elżbieta Helena Stadtmüller. ISBN 83-85336-31-1. Rok wydania 1999.

I na podstawie artykułu z "Gazety Prawnej":

W decyzji w sprawie interpretacji prawa podatkowego z 24 lipca 2006 r. dyrektor Izby Skarbowej w Rzeszowie przypomniał, że zgodnie z art. 1 ust. 1 pkt 1 lit. k) oraz pkt 2 ustawy o podatku od czynności cywilnoprawnych, podatkowi temu podlegają te umowy spółki (akty założycielskie) oraz ich zmiany, które powodują podwyższenie podstawy opodatkowania podatkiem od czynności cywilnoprawnych. Oznacza to, że sama czynność wniesienia aportu jako czynność następująca w konsekwencji zawarcia (lub zmiany) umowy spółki nie została wymieniona w katalogu czynności cywilnoprawnych objętych obowiązkiem podatkowym.

Co należy podkreślić, wyłączenie z obowiązku zapłaty podatku od czynności cywilnoprawnych może być stosowane tylko wtedy, jeśli czynnością cywilnoprawną opodatkowaną podatkiem od towarów i usług lub zwolnioną z tego podatku jest czynność cywilnoprawna objęta przepisami ustawy o podatku od czynności cywilnoprawnych. Tym samym obowiązek nie dotyczy zapłaty podatku od czynności cywilnoprawnych w sytuacji, gdy zwolnienie z podatku od towarów i usług dotyczy czynności zawarcia umowy spółki lub jej zmiany, nie zaś czynności wniesienia wkładów niepieniężnych do spółki.

A może rozejrzymy się wspólnie po orkiestrowych aukcjach i znajdziemy wśród nich coś równie interesującego jak ministerialne narzędzie pracy, a więc coś, co moglibyśmy nabyć, a potem wnieść to jako nasz wspólny wkład (aport rzeczowy) do spółki Filmpex icon14.gif

+Quote Post
K. J. Szklarski
post 09.01.2009, 13:24
Post #4

Bardzo rozgadany
Group Icon

A teraz przystąpię do opisywania części biznesowej, więc będziecie mieli możliwość czegoś przy okazji się nauczyć, coś nowego poznać. Muszę tylko jeszcze do banku zadzwonić i Michałowi pomóc przygotować pismo - wystąpienie do tegoż banku. Szkoda, że mam tyle spraw na głowie i nie mogę całkowicie swego czasu aukcji poświęcić... sad.gif Coming soon excl.gif

Dobra, jest i "skrobię" dalej...

Na jaki szlachetny cel są przekazywane pieniądze organizowane przez Allegro.pl w imieniu i na rzecz Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy nikomu chyba nie trzeba wskazywać, a więc biorąc udział wspólnie z naszym portalem www.NAPISY.info udział w aukcji nie tylko przekazujecie pieniądze na jakże szlachetny cel, ale ponadto stajecie się współwłaścicielami pióra Ministra Sprawiedliwości, Prokuratora Generalnego Zbigniewa Ćwiąkalskiego. Jednakże to nie wszystko, gdyż teraz jest rzecz najważniejsza. Każda Wasza wpłata na podane przez Pana Michała J. Mellin konto bankowe, skąd pieniądze zostaną po zakończonej aukcji przelane przez bank na rzecz Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy są... przemnożone po dziesięciokroć i w takiej też wysokości otrzymacie akcje Spółki Akcyjnej Filmpex stając się automatycznie jej współwłaścicielami excl.gif Cena jednej akcji została ustalona na 10 zł tak więc np. osoba, która wpłaci na aukcję 30 zł otrzyma 30 akcji Spółki Filpmex o sumarycznej wartości 300 zł (słownie złotych: trzysta). Osoba, która biorąc udział w aukcji wpłaci na rzecz Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy najwyższą kwotę otrzyma akcje pomnożone razy 20, więc jest naprawdę o co się "bić". Mieliście już okazję się przekonać, że słów na wiatr nie rzucam.

+Quote Post
Michał J. Mellin
post 09.01.2009, 22:09
Post #5

Rozgadany
Group Icon

From: Gdynia
Member No.: 117,695

Szanowni Państwo.

W dniu dzisiejszym przeprowadziłem rozmowy telefoniczne z BREBankiem - mBankiem, w którym mam konto, a na które to konto możecie dokonywać wpłat z przeznaczeniem na zakup licytowanego pióra. Wysłałem także e-mail, którego treść poniżej przytaczam. Jeżeli pojawią się jakieś finansowe nadwyżki, to zostaną one rozdysponowane tylko za Państwa wiedzą, zgodą i wg Waszego uznania. Ani ja, ani Pan Krzysztof J. Szklarski nie będziemy mogli bez wiedzy i zgody Państwa z nich w jakikolwiek sposób korzystać. Mam nadzieję, że wszyscy wspólnie weźmiemy udział w tej aukcji (Pan Szklarski i ja z pewnością to uczynimy). Przytaczam treść e-maila, który do banku już dotarł i został przyjęty do realizacji:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pan Rafał Borkowski - Naczelnik Wydziału Portali Internetowych BREBank SA - mBank

Szanowny Panie Naczelniku.

W ślad za telefoniczną rozmową, którą przeprowadził z Panem w dniu dzisiejszym Pan Krzysztof J. Szklarski - Prezes Zarządu Korporacji Kapitałowej Inter POLRAD CO., LTD. Sp. z o.o. (vide http://napisy.info/Doc17.html) składam na Pańskie ręce pismo z prośbą o nadanie jemu właściwego biegu.

Ja, niżej podpisany Michał Jan Mellin zameldowany w Sopocie 81-805 przy ul. Niepodległości 812 m. 16 oświadczam co następuje:
Za pośrednictwem portalu internetowego www.NAPISY.info, który wraz z przynależną mu domeną stanowi od pewnego czasu moją własność, a nad którą zarząd finansowy (ekonomiczny) i prawny sprawuje ww. Korporacja Kapitałowa Inter POLRAD CO., LTD. Sp. z o.o., organizujemy wpłaty na rzecz aukcji internetowej organizowanej przez Allegro.pl na rzecz Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. O samej aukcji, o przebiciach można czytać na moim portalu www.NAPISY.info na stronie głównej skąd do poszczególnych informacji prowadzą odpowiednie odnośniki (linki). W związku z aukcją oraz faktem tym, że przewidujemy w niej czynny udział naszych użytkowników, a także gości składam nieodwołaną dyspozycję przelewu wszelkich środków finansowych zgromadzonych na moim rachunku, a stanowiących wartość wylicytowanego przez użytkownika wwwNAPISYinfo na Allegro.pl przedmiotu, tj. podarowanego na rzecz Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy pióra należącego do Pana Ministra Sprawiedliwości, Prokuratora Generalnego Zbigniewa Ćwiąkalskiego. Nie znam jeszcze kwoty, za którą przedmiot zostanie przez nas wylicytowany, więc nie mogę jej na dzień dzisiejszy podać. O ile zgromadzone środki finansowe na moim rachunku bankowym przewyższą wartość wylicytowanego przedmiotu, to zostaną one rozdysponowane wg woli darczyńców, a z oświadczeniem woli będzie się można zapoznać na portalu www.NAPISY.info

Podaję niezbędne dane:

Michał Jan Mellin nr rachunku bankowego w BREBanku - mBanku dla wpłat: 52 1140 2004 0000 3402 5711 9362

Legitymuję się dowodem osobistym AGDxxxxxx (oczywiście, w mailu i rozmowie telefonicznej z mBankiem padł właściwy nr mojego dowodu osobistego) a numer telefonu kontaktowego do mnie, na który przekazywane są SMS-ami jednorazowe numery PIN do dokonania płatności, to 0501/ (tu podałem nr telefonu kontaktowego, którego ze zrozumiałych względów Państwu podać nie mogę)

Z poważaniem
Michał Jan Mellin

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ten e-mail został wysłany w dniu dzisiejszym, tj. 9 stycznia 2009 roku o godz. 14:55, a potwierdzenie jego otrzymania do realizacji wpłynęło do mnie o godz. 14:57.

+Quote Post
K. J. Szklarski
post 10.01.2009, 07:00
Post #6

Bardzo rozgadany
Group Icon

Oj, chyba ten serwer zniknąć musi z powierzchni ziemi Michale... Użytkownicy, goście nawet złotówki żałują by wspomóc poprzez Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy chorujące dzieci, a dzięki temu, jakże ludzkiemu odruchowi, gestowi, stać się współwłaścicielami nowego, lepszego serwisu. Dla kogo i po co my to wszystko robimy, dla kogo...

+Quote Post
jurasw
post 10.01.2009, 13:36
Post #7

Milczek
*

Member No.: 9,138

CYTAT(K. J. Szklarski @ 10.01.2009, 07:00 ) *
Oj, chyba ten serwer zniknąć musi z powierzchni ziemi Michale... Użytkownicy, goście nawet złotówki żałują by wspomóc poprzez Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy chorujące dzieci, a dzięki temu, jakże ludzkiemu odruchowi, gestowi, stać się współwłaścicielami nowego, lepszego serwisu. Dla kogo i po co my to wszystko robimy, dla kogo...

Witam,
Idea ciekawa. Właśnie wpłaciłem niewielką sumkę. Mam nadzieję, że inni też pójdą moim śladem.
Pozdrawiam
Jurek

+Quote Post
azki
post 10.01.2009, 14:06
Post #8

Milczek
*

Member No.: 154,158

A ja tam nie żałuję. smile.gif
Kaska poszła na konto, a dla WOŚP osobno pewnie jeszcze inną drogą pójdzie dużo więcej.
Pozdrawiam. smile.gif

+Quote Post
Forti49
post 10.01.2009, 20:09
Post #9

Małomówny
**

Member No.: 136,843

Ja się też symbolicznie dorzucam. smile.gif Powiedzmy, że to za zwrot przesyłki. notworthy.gif Od razu chciałbym zaznaczyć, że jeśli z mojej wpłaty będą wynikać jakieś nadwyżki, to ode mnie jak najbardziej na WOŚP excl.gif Cel od 17 lat najszczytniejszy, bardziej szczytnego chyba nie można wymyślić - zwłaszcza, że dziś tak bardzo przemiło w galerii uśmiechało się małe niemowlę excl.gif Nie potrafię przejść aż tak obojętnie wobec nich. Sama też zbiórka pieniędzy w tym roku, niejako mnie samego dotyczy, także tym bardziej nie mam zamiaru "sobie" żałować. smile.gif

--------------------
Wszelkie komentarze autora są jego osobistymi odczuciami. Dlatego też proszę je tak traktować i nie wyżywać się na autorze.

+Quote Post
K. J. Szklarski
post 10.01.2009, 23:39
Post #10

Bardzo rozgadany
Group Icon

Przekazuję otrzymaną od Michała informację o odnotowanych przez niego dotychczasowych wpłatach (pierwsze cztery cyfry to końcówka numeru rachunku bankowego, z którego dokonano wpłat):

01) 1687 -   20 zł
02) 8251 -   30 zł
03) 9114 -   43 zł
04) 7045 - 300 zł
05) 1941 -   50 zł
06) 0782 -   10 zł
07) 0902 -   10 zł
08) 2842 - 150 zł
09) 7045 - 700 zł
10) 6640 - 350 zł
11) 2346 -   50 zł
12) 7513 - 100 zł
13) 0056 -   30 zł
14) 8398 -   15 zł
15) 3496 -   30 zł
16) 9658 -   20 zł
17) 1014 -   15 zł
18) 2218 -   10 zł
19) 4840 - 100 zł
20) 0000 -   20 zł
21) 9717 -   10 zł
22) 2554 -   38 zł
23) 4383 -   30 zł
24) 0216 -   10 zł
25) 0245 -   10 zł
26) 0902 -   10 zł
27) 2600 -   20 zł
28) 1921 -   10 zł
29) 0750 - 100 zł
30) 6964 -   10 zł
31) 0010 -   30 zł
32) 8000 -     8 zł
33) 5712 -   20 zł
34) 3574 - 500 zł

co daje na chwilę obecną kwotę 2859 zł (słownie złotych: dwa tysiące osiemset pięćdziesiąt dziewięć). Proszę pamiętać, że nie wszystkie wpłaty banki w sobotę i niedzielę księgują, więc podajemy jedynie odnotowane na rachunku bankowym Michała J. Mellin kwoty, z czego niezbicie wynika to, że na chwilę obecną (godz. 00:30 12 stycznia 2009 roku) przestałem być największym darczyńcą, gdyż stał się nim nasz Użytkownik o nicku auss, Który wpłacił 300 + 700 = 1.000,00 zł excl.gif Zadeklarowana cena na aukcji wynosi na tę chwilę 1950,00 zł, a więc ponownie objęliśmy przodownictwo excl.gif Przebiliście także i mnie samego, bo jakby nie liczyć, to 1950,00 minus 2859,00 daje kwotę -909,00. (mamy rezerwę w wysokości 909 zł, jednak aukcja jeszcze się jeszcze nie zakończyła) - Szklarski poległ na bitewnym polu i... obym do końca swoich dni musiał tylko takie porażki dzięki Wam odnotowywać excl.gif icon_diabelek.gif wink.gif

Podaję także pełną treść komunikatu, który został zamieszczony dla osób dodających lub pobierających u nas napisy do filmów, a który można znaleźć np. klikając właśnie tu:

Już za złotówkę możesz za pośrednictwem Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy wspomóc walczące o swe kruche jeszcze życie małe dzieci. Już za tę samą złotówkę przekazaną na WOŚP nabywasz akcję www.NAPISY.info (FILMPEX S.A. = www.YourSubtitles.com, www.YourLiveCinema.com, www.YourRadioLine.com) o wartości 10 zł a także pióro Ministra Sprawiedliwości, Prokuratora Generalnego Zbigniewa Ćwiąkalskiego. Pokaż całemu światu, że użytkownicy, goście naszego portalu internetowego mają nie tylko serce, ale i... rozum! Więcej można przeczytać na naszym Forum.

Podaję ważną informację dla osób, które chciałyby wpłacić na rzecz Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy w celu ratowania życia i zdrowia małych ludzkich istotek "jakoweś grosiwo" a nie posiadają te osoby konta w banku, który umożliwia dokonywanie elektronicznych przelewów, że mogą Państwo dokonać za pośrednictwem Poczty Polskiej S.A. (uwaga - opłata za tę usługę na poczcie bywa zazwyczaj dużo niższa niż opłata za tę samą usługę dokonana poprzez okienko kasowe w banku) drukując specjalnie przez nas przygotowany druk pocztowego przelewu, który ===>>> znajduje się tu (prosimy kliknąć). Jako, że nie wszyscy z Was mają u nas założone konta i nie mogą tym samym przy wpłatach przedstawiać się nickiem to prosimy o podawanie zamiast nicku czterech dowolnych liter i czterech dowolnych cyfr tak, aby nick miał np. postać AAAA1111, gdyż ułatwi nam to dotarcie do Państwa w celu przekazania Wam akcji/udziałów Spółki Filmpex excl.gif

+Quote Post
mmich79
post 10.01.2009, 23:56
Post #11

Milczek
*

Group: Banned
From: Kraków
Member No.: 155,491

Witam i pozdrawiam wszystkich użytkowników i administratorów serwisu napisy.info

Puściłem właśnie przelew, więc w niedługim czasie można się spodziewać kolejnej wpłaty na konto.
Przy okazji mam jeszcze pytanie do pana K. J. Szklarskiego: kiedy można się spodziewać powstania spółki Filmpex, czy jest już ustalona jakaś konkretna data czy to na razie otwarta kwestia? Pytam o to, ponieważ byłbym zainteresowany zakupem udziałów w tym przedsięwzięciu, jednak doświadczenia życiowe nauczyły mnie nie kupowania przysłowiowego "kota w worku", więc poczekam do momentu powstania spółki i jeżeli będzie to wyglądać tak, jak przdestawia to Pan w swych zapewnieniach, to na pewno stanę się posiadaczem choćby kilkuset akcji.

Jeszcze raz pozdrawiam.

Maciek M.

+Quote Post
K. J. Szklarski
post 11.01.2009, 00:17
Post #12

Bardzo rozgadany
Group Icon

Panie Maćku, za ok. kwadransik odpowiem - dobrze?

Na razie bardzo króciutko, gdyż właśnie z Michałem omawiam pewne bardzo ważne zagadnienia - może zdążymy z naszymi aukcjami - chcę przygotować dla Was trzy niezwykłe aukcje - niespodzianki.

Mogę na razie zaznaczyć, że np. nasz Użytkownik o nicku auss wpłacając złotych 300 (trzysta) nabył tym samym 300 akcji o łącznej wartości 3.000 zł (słownie złotych: trzy tysiące), a jeżeli nikt nie przebije tej kwoty, to... nabył On 600 akcji o łącznej wartości 6.000 zł (słownie złotych: sześć tysięcy). Szczerze gratuluję excl.gif Na pytania odpowiem jeszcze dzisiejszej nocy, bo zapowiada się ona niezwykle pracowicie, gdyż... już uchylę rąbka tajemnicy: przygotowuję się właśnie do zakupu auta marki BMW wystawionego przez Jacka "Tede" Granieckiego z ekipy Wielkie Joł, a z którego to oświadczeniem można zapoznać się klikając właśnie tu, choć jest to aukcja "zakupowa", a chcemy wraz z Michałem coś także na aukcję "napisowego" wystawić, choć nigdzie nie możemy znaleźć informacji do kiedy można z własnymi aukcjami "startować", ale nic to, bo gdy nie zdążymy z WOŚP, to przyłączymy się do aukcji Tede, o ile, oczywiście, wyrazi on na to zgodę excl.gif

+Quote Post
auss
post 11.01.2009, 01:08
Post #13

Milczek
*

Member No.: 153,193

CYTAT(K. J. Szklarski @ 11.01.2009, 00:17 ) *
Panie Maćku, za ok. kwadransik odpowiem - dobrze?

Na razie bardzo króciutko, gdyż właśnie z Michałem omawiam pewne bardzo ważne zagadnienia - może zdążymy z naszymi aukcjami - chcę przygotować dla Was trzy niezwykłe aukcje - niespodzianki.

Mogę na razie zaznaczyć, że np. nasz Użytkownik o nicku auss wpłacając złotych 300 (trzysta) nabył tym samym 300 akcji o łącznej wartości 3.000 zł (słownie złotych: trzy tysiące), a jeżeli nikt nie przebije tej kwoty, to... nabył On 600 akcji o łącznej wartości 6.000 zł (słownie złotych: sześć tysięcy). Szczerze gratuluję excl.gif Na pytania odpowiem jeszcze dzisiejszej nocy, bo zapowiada się ona niezwykle pracowicie, gdyż... już uchylę rąbka tajemnicy: przygotowuję się właśnie do zakupu auta marki BMW wystawionego przez Jacka "Tede" Granieckiego z ekipy Wielkie Joł, a z którego to oświadczeniem można zapoznać się klikając właśnie tu excl.gif

Witam.

Muszę przyznać, że przelewając pieniądze nie pokusiłem się o dokładne przeczytanie całego tematu, tak więc informacja o nabytych akcjach jest pozytywnym zaskoczeniem. Kto wie, może nawet będzie impulsem do późniejszego podniesienia kwoty. wink.gif
Przy okazji chciałbym się dołączyć do pytania użytkownika mmich79. Inwestycja w Filmpex S.A. może okazać się ciekawą propozycją. smile.gif

Pozdrawiam sennie.

+Quote Post
K. J. Szklarski
post 11.01.2009, 01:27
Post #14

Bardzo rozgadany
Group Icon

Ja już troszeńkę na ten temat w różnych miejscach na naszym Forum się rozpisywałem, ale wiem, że muszę podać więcej szczegółowych danych, co z pewnością uczynię. Proszę mi wierzyć, że wiem co robię, a o tym, że działam w dobrze pojętym interesie nas wszystkich, że działam w zgodzie z literą prawa niech świadczy sam fakt istnienia tego serwisu, który pozostał po akcji Policji, Prokuratury jedynym w Polsce serwisem, a który nie tylko, że nie zmienił choćby na jotę swej działalności tak jak uczyniły to wszystkie inne serwisy, ale ją nawet rozszerzył o emisję filmów. Działam będąc obdarzony zaufaniem nie tylko ww. instytucji, ale i samych producentów czy też dystrybutorów filmowych. Proszę zwrócić uwagę, że nie działam skrycie, że nie ukrywam dokumentów, że nie skrywam się pod nickami... Ja z tego miejsca serdecznie dziękuję za zaufanie jakim mnie obdarzono do tej pory i oświadczam, że dołożę wysiłku, aby nigdy go nie zawieść excl.gif

+Quote Post
K. J. Szklarski
post 11.01.2009, 04:55
Post #15

Bardzo rozgadany
Group Icon

Gdyby komuś przyszło do głowy, że śpię, to jest w błędzie - przyszykowuję właśnie kolejny i to jakże ważny i istotny post... smile.gif

W oczekiwaniu na pełną moją wypowiedź (post), która nie ukaże się wcześniej niż dzisiaj wieczorem, zapraszam już teraz wszystkich do wysłuchania jednej z piosenek Tede - "Blask/To jeszcze nie koniec", która z wielu względów jest mi bliska tak samo, jak jest mi bliski sam Tede i to, co robi, a przyznać muszę, że imponuje mi on pod kilkoma względami i... to jak imponuje excl.gif

Szczerze informuję, że zaczął mi Tede imponować od momentu udzielenia tego wywiadu...

Słuchając tego wywiadu, a nie trzeba być super psychologiem i znawcą ludzkiej natury, by nie dostrzec faktu tego, z jak olbrzymim zażenowaniem, wręcz delikatnością, mówi Tede o swoim byłym wspólniku, przyjacielu, który nie tylko zawiódł jego oczekiwania, ale który go także perfidnie oszukał. Od momentu gdy wysłuchałem piosenkę Tede, którą powyżej Wam prezentuję, a szczególnie od momentu obejrzenia tego wywiadu od czasu do czasu zaglądam na stronę "Wielkie Joł" by się naocznie przekonać, czy wszystko z Tede jest "wporzo" i czy nikt więcej nie usiłuje go tak haniebnie oszukiwać. Jednakże to, co uczynił Jacek ostatnio przy okazji aukcji na rzecz Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy - orkiestry, która niemiłosiernie rzępoląc odrzuciła olbrzymi dar "tedowego" serca, pozwala, a wręcz nakazuje mi publicznie oświadczyć, że masz we mnie Panie Jacku "Tede" Graniecki szczerze oddanego Ci przyjaciela, a o tym jak głęboko oddanego, wkrótce będziesz się mógł osobiście przekonać excl.gif

Na głównej stronie naszego portalu napisałem:

Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy rzępolić zaczyna, ale z całą pewnością nie czyni tego ani Tede, ani Wielkie Joł excl.gif Joł, joł, joł excl.gif

Już dzisiaj, a więc 11 stycznia 2009 r. Tede i Wielkie Joł zapraszają na wspaniały koncert, którego opuścić nie można, o ile nie chce się grzechu śmiertelnego popełnić (precz Szatanie!) Na ten koncert zapraszam także i ja, a wszystkich zainteresowanych katastrofalną wręcz decyzją WOŚP związaną z odrzuceniem olbrzymiego daru serca, którym wykazał się Tede, zapraszam na nasze Forum.

Wyjaśnię jeszcze dzisiaj, co na myśli miałem, pisząc te gorzkie słowa...

+Quote Post
whitemax
post 11.01.2009, 12:36
Post #16

Małomówny
**

Member No.: 7,005

Dołączam się do akcji/aukcji.

A pana Krzysztofa ktoś powinien postawić do pionu. Jeszcze niedawno słyszałem o szpitalu i bajpasach, a tutaj człowiek siedzi po nocy i do rana klepie w klawiaturę. Nie słyszał pan o tym, że najzdrowszy sen jest pomiędzy 22.00 a 6.00 rano? Organizm najlepiej regeneruje się pomiędzy 22.00 a 24.00. Taka mądra głowa powinna mocniej stąpać po ziemi. Człowiek który dobrze się odżywia i dobrze śpi spokojnie może dociągnąć do setki i do końca, zdrowy pomagać innym. Proszę brać przykład z Dalajlamy, który to sypia między 20 a 24, a później jeszcze do 4 rana medytuje. Żeby mi to było ostatni raz. wink.gif

Pozdrawiam.

MAX

+Quote Post
K. J. Szklarski
post 11.01.2009, 13:24
Post #17

Bardzo rozgadany
Group Icon

O kurczę, ale podpadłem... No tak, mam skierowanie do szpitala na kardiologiczny oddział, od dłuższego już czasu przebywam na zwolnieniach lekarskich, więc obiecuję, że dzisiejsza nocna robótka, to był to... przedostatni już raz excl.gif wink.gif

PS I jak zwykle wszystkim, a więc także i Panu, najmocniej dziękuję za dokonanie wpłaty na rzecz dzieciaków zmagających się z potworną chorobą jaką jest rak, o którą ja sam się przed 13 laty otarłem - piszę otarłem, gdyż dopiero po operacji usunięcia mi części tarczycy okazało się, że wszystkie przedoperacyjne badania (m.in scyntygrafia, biopsje) dawały fałszywy obraz choroby - przed operację wszystkie te badania, te wyniki wskazywały, że mam złośliwy nowotwór. Uff...

+Quote Post
MeruPL
post 11.01.2009, 15:27
Post #18

Milczek
*

Member No.: 119,001

Co odrzuciła WOŚP od Tede'go, bo nie mogę się doczytać?

+Quote Post
Cinema Operator
post 11.01.2009, 15:44
Post #19

Rozgadany
Group Icon

From: New York City
Member No.: 128,273

Przecież Pan Krzysztof podał link do oświadczenia Tede, w którym to Tede wyraźnie wyjaśnia, co i dlaczego to "coś", orkiestra odrzuciła excl.gif

Widzę, że masz kłopot by w link trafić, więc zamieszam tutaj pełną treść oświadczenia, które w dniu 9. stycznia w imieniu Tede na stronie zamieścił Jakuza:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Z własnej woli, kierując się intencją wspomożenia celów działania „Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy", w połowie grudnia 2008r. zgłosiłem Organizatorom XVII edycji „WOŚP" zamiar przekazania (podarowania) na jej rzecz samochodu BMW - do zlicytowania, a następnie spożytkowania uzyskanych w ten sposób środków finansowych na cele prowadzonej 11 stycznia 2009 roku zbiórki.

8 i 9 stycznia 2009 r. podczas szczegółowego ustalania warunków formalnych przekazania samochodu oraz jego zlicytowania w ramach akcji „Wielkiej Orkiestry", za pośrednictwem serwisu aukcyjnego „Allegro", okazało się, że licytację samochodu muszę w istocie przeprowadzić „na własne ryzyko i rachunek", zaś po przekazaniu „WOŚP" uzyskanej w licytacji kwoty, będę musiał ponieść dodatkowe koszty związane z obowiązkiem zapłaty podatku dochodowego od tej (oczywiście niemożliwej do oszacowania dziś), wylicytowanej za samochód kwoty.

W ten sposób stałbym się darczyńcą, na rzecz szlachetnych i ważnych celów „WOŚP", samochodu, a w istocie kwoty pieniędzy uzyskanej z jego licytacji, oraz - dodatkowo, ponad tę kwotę - płatnikiem podatku na rzecz organów skarbowych.

Trudno zaakceptować sytuację, w której ofiarodawca na cele społeczne, musi jeszcze ponosić dodatkowe koszty (przyszłe i trudne do racjonalnego oszacowania w chwili zadeklarowania darowizny) związane z opodatkowaniem. Zapewne jest to związane z obowiązującym systemem podatkowym, którego reguł wszyscy, łącznie z „WOŚP" musimy przestrzegać

Wobec powyższym oświadczam, że samochód poddam, jeszcze w styczniu br., indywidualnie odrębnej licytacji, zaś uzyskane środki finansowe - po odliczeniu i zapłaceniu stosownego podatku - niezwłocznie przekażę na cel społeczny, o czym niezwłocznie powiadomię w odrębnym oświadczeniu.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

+Quote Post
K. J. Szklarski
post 11.01.2009, 16:38
Post #20

Bardzo rozgadany
Group Icon

Dziękuję Cinema Operatorze excl.gif Ech... cóż ja bym bez Was tu sam zrobił icon14.gif wink.gif

Właśnie rozmawiałem telefonicznie z prawą ręką Tede, czyli Kamilem "Jakuza" Jaczyńskim - akcja BMW rozpoczęta i nie mam już szans się z niej wycofać, co mnie niezmiernie cieszy - mam nadzieję, że serducho mi wytrzyma... smile.gif

+Quote Post

6 Pages V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 09.09.2010, 21:35