IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topic
> Kazik Staszewski - twórca zespołu KULT okradziony. Przykre, ale dlaczego on wini nie tych, których winić powinien?!
K. J. Szklarski
post 17.09.2009, 22:31
Post #1

Bardzo rozgadany
Group Icon

Group: Administrator
From: Jelenia Góra - Cieplice
Member No.: 152,614

Nie mam czasu aby wszystko dokładnie opisywać, więc jedynie na kazikowe forum wszystkich chętnych zapraszam, choć przestrzec muszę, że pan Kazio w słówkach nie przebiera i klnie niczym całych szewski cech excl.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
Turio
post 23.09.2009, 23:01
Post #2

Milczek
*

Group: Użytkownik
Member No.: 148,535

Ciekawe co pan pisze, ale dla mnie oczywistym jest, że sytuacja w której zostaje wykradziony materiał tworzony przez 4 lata budzi bardzo negatywne emocje jego autorów. Kazik niejednokrotnie na temat piractwa się wypowiadał, jego podejście jest znane od lat. Każdy kto kradnie efekty czyjejś pracy jest złodziejem, dlatego oczywistym jest dla mnie, że artysta może mieć komuś to za złe, tym bardziej ludziom z którymi od sporego dość czasu na forum przebywał. Piractwa nie powinno się niczym usprawiedliwiać, a coś takiego, że chciałem przesłuchać i tak kupię jest śmieszne. Albo się ma zasady, albo się ich nie ma. Obrażanie ludzi, którzy tych zasad nie mają jest moim zdaniem jak najbardziej na miejscu.

+Quote Post
Turio
post 24.09.2009, 12:44
Post #3

Milczek
*

Member No.: 148,535

Kolejny artysta o problemie, tym razem L.U.C.

+Quote Post
K. J. Szklarski
post 24.09.2009, 21:05
Post #4

Bardzo rozgadany
Group Icon

@Turio

Nie mogę zamieścić linka, który nam Pan podał, gdyż byłaby to reklama czyjejś strony. Dziękuję wszakże za zwrócenie mi uwagi na problem, którym już się zająłem rozmawiając z menadżerką oraz z żoną L.U.C-a. Jak Pan widzi, nie zasypiam gruszek w popiele. smile.gif

+Quote Post
K. J. Szklarski
post 25.09.2009, 17:47
Post #5

Bardzo rozgadany
Group Icon

Polska Agencja Prasowa podała w dniu dzisiejszym, że 18-letni złodziej płyt: "39/89 Zrozumieć Polskę" L.U.C-a (Łukasz Rostkowski), "Skała" Kayah, "Hurra!" Kult-u (Kazik Ostaszewski) został w dniu dzisiejszym zatrzymany przez Policję. Prokuratura Rejonowa w Rzeszowie prowadzi dalsze czynności wyjaśniające przebieg tych wydarzeń, o których szerzej za kilkanaście minut tu napiszę...

PAP informuje, iż:

Złapali złodzieja piosenek Kultu. Może dostać trzy lata

Do trzech lat więzienia grozi 18-letniemu mężczyźnie, który rozpowszechniał w internecie pliki z piosenkami grupy Kult z najnowszej płyty "Hurra" przed jej premierą.

Według dotychczasowych ustaleń 18-latek z Rzeszowa zamieszczał pliki na serwerach hostingowych. Następnie na forach internetowych zostawiał linki do tych plików. Każde wejście na stronę i pobranie pliku z piosenką powodowało, że mężczyzna zarabiał na rozpowszechnianiu tych piosenek od właściciela serwera. Jednak ze względu na dobro śledztwa Policja nie udziela informacji na temat wysokości kwot, jakie z procederu uzyskał mężczyzna. Podczas przeszukania policjanci zabezpieczyli elektroniczne nośniki danych, za pomocą których 18-latek zamieszczał w internecie pliki z piosenkami. Policja ustala jeszcze inne osoby odpowiedzialne za nielegalne rozpowszechnianie utworów.

Postępowanie to nadzoruje rzeszowska Prokuratura Rejonowa. Wniosek o ściganie złożył Związek Producentów Audio Video, a więc Stowarzyszenie, które zbiorowo zarządza prawami autorskimi. Upublicznienie płyty jeszcze przed jej oficjalną premierą (28 września) doprowadziło do furii Kazika, który na swoim blogu nazwał tych Internautów, którzy w Internecie płytę umieścili, a także ze złodziejskich serwerów je pobierali "niemytymi ku...mi".

Rozpowszechnianie utworów chronionych prawem autorskim i uczynienie z tego procederu źródła dochodu jest przestępstwem określonym w ustawie o prawie autorskim i prawach pokrewnych.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Zbieram siły, by coś od siebie tu napisać, choć nie ukrywam, że jest mi bardzo smutno i przykro, że po raz kolejny będę zmuszony powtarzać to, o czym już niejeden raz na naszym Forum pisałem. Wiem, że Kazik Staszewski z bezsilności się nie tylko popłakał, ale rzucił także w stronę niektórych z Was słowa wulgarne, słowa, których użył z rozpaczy. Jest mi tym bardziej smutno i przykro, że do tego w ogóle doszło. Bardzo współczuję Kazikowi oraz tym wszystkim twórcom, którzy ze swojej pracy są przez Internautów okradani. Tak, zaglądajcie tu koniecznie, bo kilka słów gorzkiej prawdy właśnie tu przeczytać będziecie mogli...

Przejąłem tę stronę ponad trzy lata temu. Od ponad dwóch lat mogliście i nadal możecie tu oglądać za darmo mnóstwo koncertów i filmów. Nawet nie zdajecie sobie sprawy, ile wysiłku wkładamy w to wszystko: Michał Jan Mellin i ja. Nigdy nie prosiliśmy Was o zapłatę, o jakąkolwiek "zrzutkę" na serwis, a wręcz przeciwnie - nie chcemy tego rodzaju "zrzutek" tu organizować, bo święcie wierzymy w powodzenie tego przedsięwzięcia, bo nadal wierzymy w Was i w Waszą ogromną uczciwość...

Nie musieliście i nie musicie okradać m.in. Kazika Staszewskiego i Kultu, nie musieliście i nie musicie okradać Kayah, nie musieliście i nie musicie okradać Łukasza Rostkowskiego (L.U.C) - wystarczyło do mnie napisać kilka słów, zwrócić się do mnie z prośbą, a wykupiłbym od ww. Twórców te płyty dla Was. Jest mi potwornie przykro, że komunistyczny stosunek do cudzej własności wyssaliście chyba wraz z mlekiem z piersi Waszych matek, bo na pewno w szkole takich Was postaw nie uczono...

Niewielu fanów Pana Kazika Staszewskiego wie o tym, iż jest on z wykształcenia socjologiem. Niewielu z Was pojęło sens rzuconych przez niego słów "ku... niemyte". Kazik chciał całej Polsce uświadomić jeden straszliwy fakt - w dużej mierze jesteśmy wszyscy razem, a także wielu z nas z osobna gó... warci. Panu Staszewskiemu w pełni udało się tego dowieść, bo nie dość, że ci sami ludzie, którzy w tak ohydny i bezceremonialny sposób go okradli, to jeszcze na wielu portalach internetowych, dzięki postawie ich właścicieli i moderatorów, Pana Kazika Staszewskiego w potworny sposób znieważyło. Pytam Was - kim Wy jesteście na litość boską icon14.gif Jesteście ludźmi czy jesteście zgrają bezmózgich, bezuczuciowych stworzeń, które wszystkim wokół każe się ludźmi nazywać, tak Was traktować, a tak niewiele czynicie wokół siebie i w sobie samych by ludźmi się stać... Sorry, ale mi się teraz właśnie oczy, tak jak i przed kilkoma dniami Panu Kazikowi Staszewskiemu, nieco zaszkliły ("zaparowały") i to nie nad sobą, ale nad Wami, nad Waszą nieuczciwą i bezmyślną postawą, brakiem wyższych uczuć. Jak możecie nieuprawnienie ściągać i słuchać piosenek Kayah, Kazika, Łukasza będąc tak prymitywnymi ludźmi. Człowiek, który okrada twórców z ich ciężkiej pracy nie jest w stanie zrozumieć sensu słów, sensu tego, co ci artyści poprzez swoje piosenki usiłują Wam przekazać. Nawet gdybyście ściągnęli i wysłuchali wszystkich piosenek z Internetu traktujących o miłości, o uczciwości, o prawdzie, to i tak pozostaniecie tępi i bezmyślni, a także pozbawieni jakichkolwiek uczuć. Ściągajcie, kradnijcie, czyńcie tak nadal, bo i tak nigdy nie zrozumiecie tego, że przede wszystkim samych siebie w ten sposób okradacie excl.gif

Mieliście okazję obejrzeć tu kilka filmów zanim miały one premierę w polskich kinach, tak samo mogłem postąpić z wykradzionymi płytami Kazika, Kayah, L.U.C-a, ale Wy woleliście kraść, a następnie okradzionego przez Was człowieka znieważyć tylko za to, że ten w geście rozpaczy nazwał niektórych z Was "niemytymi ku...mi". Po raz kolejny Was pytam: KIM WY JESTEŚCIE icon14.gif

Pomimo tego, że na wielu Forach, a także i na tym Forum znieważaliście mnie, wyzywaliście mnie, poddawaliście w wątpliwość moją poczytalność, ja ośmielam się prosić Was wszystkich o wybaczenie i nie wstydzę się napisać tego, że kocham Was, że jesteście mi bardzo potrzebni w mojej walce z samotnością i depresją, która od lat mnie prześladuje. Proszę Was - nie ufajcie mi, nie ufajcie moim słowom, ale zaufajcie sobie samym, a także zaufajcie niezaprzeczalnym przecież faktom. Jestem z Wami na dobre i na złe. Nie odmówiłem Wam nigdy swojej pomocy, choć czasami za pomoc Wam udzielaną jestem szykanowany przez niektórych jeleniogórskich sędziów i prokuratorów. Niedługo rozpocznę szeroko zakrojoną batalię o zmianę prawa autorskiego i głęboko wierzę w to, że mi w tym pomożecie, że pomożecie mi w tym, by o Polsce i Polakach mówiono na całym Świecie, a my żebyśmy mogli być dumni z tego, że jesteśmy ludźmi uczciwymi, ludźmi otwartymi na krzywdę, która spotyka innych - WIERZĘ W WAS excl.gif

Kazik Staszewski wraz z innymi artystami dał świetny charytatywny koncert na rzecz Pauliny Pruskiej, która walczy z rakiem. Nie trzeba go było o to prosić - wiem, że był dumny z tego, że może coś bezinteresownie od siebie komuś ofiarować. Okradliście Kazika nie z pieniędzy, ale z jego marzeń cieszenia się wraz z Wami jego "dzieckiem" - jego nową płytą. Dlaczego o tak oczywistych sprawach muszę Wam pisać icon14.gif Jutro jest organizowany mecz piłkarski na rzecz Pauliny i jej walki z "Panem Śmieciuchem", a więc z rakiem, którego tak nazywa. Proszę, stawcie się na tym meczu - może wtedy zrozumiecie z czego okradliście tak naprawdę Kazika, Paulinkę... Starczy Wam odwagi? Aha. Ci wszyscy, którzy nadeślą jakieś fajne materiały wideo z tego piłkarskiego spotkania, jakieś fajne fotki, wezmą udział w losowaniu filmów wideo (DVD), które wraz z Michałem J. Mellin pragniemy Wam ufundować. W jury zasiądziecie Wy wszyscy, bo to Wy, a nie my, głosować na zwycięzcę będziecie. smile.gif By przeczytać więcej o meczu kliknij tutaj.

+Quote Post
ralf11
post 27.09.2009, 09:35
Post #6

Milczek
*

Member No.: 135,945

CYTAT(K. J. Szklarski @ 17.09.2009, 22:31 ) *
Nie mam czasu aby wszystko dokładnie opisywać, więc jedynie na kazikowe forum wszystkich chętnych zapraszam, choć przestrzec muszę, że pan Kazio w słówkach nie przebiera i klnie niczym całych szewski cech excl.gif

Jak znajdę czas, to coś Kaziowi tutaj wyrąbię, bo albo on taki głupi jest, albo takiego głupiego świadomie zżyna - marny aktorzyna...

http://napisy.info/NewsArchiwum.php?id=429

+Quote Post
K. J. Szklarski
post 27.09.2009, 11:30
Post #7

Bardzo rozgadany
Group Icon

Brawo ralf11 excl.gif

Proszę jednakże zwrócić uwagę na to, że nie usunąłem tego newsa, do którego Pan linkuje, ale dałem go do archiwum. Przecież każdy rozsądny i uważny czytelnik moich wypowiedzi wie, że dość często dopuszczam się prowokacji w swoich wypowiedziach. Gdybym tak naprawdę myślał o Kaziku, to nie nawiązywałbym kontaktu z jego menadżerem, nie rozmawiałbym z nim o Kaziku, o jego wypowiedzi, a przede wszystkim nie rozmawiałbym o kradzieży, która tak Kazika bardzo poruszyła. Jeżeli ktoś dobrze poznał Kazika Staszewskiego, ten doskonale wie, że słowa "niemyte ku..." rzucone przez niego, to nie jego chęć skrzywdzenia kogokolwiek tymi słowami, ale chęć rozpoczęcia ogólnopolskiej dyskusji o poszanowaniu praw autorskich, o poszanowaniu cudzej własności. Proszę nie zapominać nigdy o tym, że Pan Kazik Staszewski to nie jakiś jołop pokroju Pei, ale to człowiek z wyższym socjologicznym wykształceniem - proszę to zawsze mieć na uwadze excl.gif Poważam Kazika Staszewskiego i mam dla niego, i jego twórczości, ogromny szacunek excl.gif

+Quote Post
marecky78
post 27.09.2009, 20:32
Post #8

Milczek
*

Member No.: 54,647

Z tym złapaniem pirata rozpowszechniającego mp3 to chyba troszkę przegięcie w sensie sukcesu policji, wejście na jakąkolwiek stronę warezową i mamy takich piratów setki jak nie lepiej, zazwyczaj są to te same osoby; owszem jest to rozpowszechnianie (ale czy z tego mają jakiś konkretny zysk to już bym polemizował); wrzodem na dupie są jednostki które w jakiś sposób zdobywają wymienione wcześniej płyty przed ich oficjalnym wydaniem i udostępniają w sieci (czy zarabiają na tym tez nie wiem) i tu należy szukać rozwiązania takich problemów. Abstrahując od wątku to po pierwsze piractwo w Polsce jest nie do wytępienia dopóki nie będzie logicznych cen za spiratowane materiały (ale i tak będą jednostki które i tak będą ściągać z netu pomimo że będzie ich spokojnie stać na kupno gry/albumu/programu); po drugie mając świadomość że z ceny 50 PLN za płytę CD maksymalnie z 5 trafia do autora a reszta do pośredników trudno nie irytować się całym systemem...

+Quote Post
K. J. Szklarski
post 28.09.2009, 07:55
Post #9

Bardzo rozgadany
Group Icon

Piractwo jest do wytępienia, ale najpierw należy zrozumieć ten "fenomen". Mi się wydaje, że już dojrzałem do tego, by poważnie się tym problemem zająć. Ponad trzy lata upłynęło od momentu kiedy przejąłem ten serwis. Ponad trzy lata minęło mojego, przyznam się, że dość biernego przyglądania się temu problemowi, więc czas zacząć realizować to, co przed trzema laty obiecałem nie tylko sobie. Uporządkuję kilka swoich spraw, kilka spraw będę zmuszony na "kołku zawiesić", by serio zająć się problemem piractwa - nie tylko wierzę, ale jestem wręcz przekonany, że odniesiemy na tym polu ogromny, wspólny sukces, gdyż dostrzegam w Internautach, szkoda, że jeszcze tak nielicznie, ale zachodzące zmiany w świadomości. Tylko nasza wspólna walka może przynieść nam sukces i ja jestem go pewien excl.gif smile.gif

+Quote Post
marecky78
post 07.10.2009, 06:36
Post #10

Milczek
*

Member No.: 54,647

Troszkę się wyjaśniło, gdyż Gazeta Wyborcza na swojej stronie internetowej w dniu wczorajszym, tj. 6 października podała, iż:

Wyciek płyty Kultu z tłoczni

Dwóch pracowników firmy, która wytłoczyła najnowszą płytę Kultu pt. "Hurra", zatrzymała podkarpacka policja. To oni, wg śledczych, wynieśli ją z firmy przed premierą, a potem płyta trafiła do internetu

W ręce policji wpadli tym razem: 34-letni Tomasz W. i 32-letni Marcin W. Przed sądem odpowiedzą za naruszenie praw autorskich. Grozi im do roku więzienia. Zdaniem policji jeden z mężczyzn wyniósł płytę ze strefy ograniczonego dostępu, w której wytłoczone na początku września egzemplarze były przechowywane. Następnie skopiowali ją z drugim pracownikiem i wynieśli poza firmę. Pliki muzyczne na pendrivie trafiły do 25-letniego Andrzeja J. z Małopolski, który został w piątek zatrzymany przez policję. Mężczyzna też pracował w tłoczni. Według prokuratury to właśnie 25-latek, jako pierwszy, wrzucił płytę Kultu, na dwa tygodnie przed premierą do internetu. Na jednym z forów link skopiował potem 18-latek z Rzeszowa, który pliki z "Hurra!" sprzedawał w internecie.

+Quote Post
K. J. Szklarski
post 20.01.2010, 05:42
Post #11

Bardzo rozgadany
Group Icon

Już za kilka dni, a dokładniej w niedzielę, 24 stycznia o godz. 19:00, Kazik Staszewski przyjeżdża do Jeleniej Góry, by obić mi ryło!!! Oj, będzie się działo, będzie...

Już za kilka dni, a dokładniej w niedzielę, 24 stycznia o godz. 19:00, Kazik Staszewski przyjeżdża do Jeleniej Góry, by obić mi ryło excl.gif Oj, będzie się działo, będzie excl.gif Wprawdzie nie jestem ku... niemytą, jak Kazik raczył określać całe rzesze swoich fanek i fanów, ale jetem gotów za nich wszystkich po mordzie oberwać, ale zanim ja oberwę, to Kaziowi sam najpierw przyłożę. Kazik, w obawie czy będę walczył uczciwie, ciągnie ze sobą całą zgraję okropnych zbirów, którzy dla niepoznaki przybrali nazwę KULT, bo to niby oni mają dbać o KULTuralne okładanie się i być tego gwarancją excl.gif Jako, że nie wierzę w to, że moje i kazikowe mordobicie może przebiegać w kulturalnej, rzec by można przyjacielskiej atmosferze, przeto biorę ze sobą dwa granaty - jeden wetknę Kazikowi tam, gdzie plecy kończą swą szlachetną nazwę, a drugi, po prostu, zjem albowiem witaminek nigdy nazbyt wiele jest. O jeleniogórskiej wizycie Kazika i KULT-uralnych chłopaków z jego obstawy szerzej piszę na Blogu/Forum, a w naszym internetowym kinie YourLiveCinema.TV zaprezentuję nie tylko ciekawe teledyski Kazika, ale także relację z mordobicia i mordopicia, bo wierzę gorąco w to, że z Kazikiem, już po solidnym daniu sobie po swych kaprawych gębach, brudzia przyjacielskiego wypijemy.

Koncert, mordobicie i mordopicie uskutecznią się w Jeleniej Górze już w najbliższą niedzielę (24 styczeń 2010 roku) o godzinie 19:00 w Hali Sportowo-Widowiskowej przy ul. Złotniczej 12. Za kazikowych bodygardów czyli popularnych goryli (gorylątek) robić będą: Ireneusz „Jeżyk” Wereński, Janusz Grudziński, Janusz Zdunek, Jarosław Ważny, Piotr Morawiec, Tomasz Glazik, Tomasz Goehs, Wojciech Jabłoński. Więcej o Kaziku, zespole KULT można i należy (sic excl.gif) poczytać sobie na stronie KULT.Art.PL.

Cena biletów: w przedsprzedaży 40 zł (płyta), 50 zł w dniu koncertu, 45 zł (siedzące), 55 zł w dniu koncertu.

Przedsprzedaż: Jelenia Góra sklep muzyczny DEMO ul.1 Maja 60; Szklarska Poręba Klub Jazgot ul.Objazdowa 1; Kamienna Góra Centrum Kultury ul. Kościuszki 4; Wałbrzych Joker Pub ul. Broniewskiego 65d.

Rezerwacja tel.: 515 206 097

+Quote Post
K. J. Szklarski
post 20.01.2010, 15:42
Post #12

Bardzo rozgadany
Group Icon

Przed kilkunastoma minutami rozmawiałem telefonicznie z Piotrem Wieteską - menadżerem zespołu KULT oraz Kazika i KNŻ, wcześniej wysyłając e-mail do niego i... niestety, ale poinformował mnie on, że Kazik przyjął twardą regułę: co do ewentualnych spotkań przed koncertem i po nim, a więc "zero" spotkań, "zero" wywiadów, "zero" rozmów. Znacie mnie i wiecie, że jestem uparty jak osioł i jak się mnie wyrzuca drzwiami, to się kominem pcham tam gdzie potrzeba i nie potrzeba, więc "na szybciusia", wręcz na "stojaka", "zgwałciłem" Piotra Wieteskę i uzyskałem bezpośredni e-mail do Kazika (nie liczcie na to, że go Wam podam), a następnie kilka słów doń spłodziłem i wysłałem:

Pan mgr Kazimierz Staszewski - lider zespołu KULT

Szanowny Panie Kaziku.

W dniu dzisiejszym wysłałem na ręce Pańskiego menadżera Piotra Wieteski e-mail o treści, którą załączam poniżej, a następnie telefonicznie zamieniłem z nim kilka słów. Niestety, poinformował mnie on o Pańskim ogólnym stanowisku co do ewentualnych Pańskich spotkań przed koncertem i po nim, a więc "zero" spotkań, "zero" wywiadów, "zero" rozmów, a szkoda, gdyż chciałbym z Panem (przede wszystkim z Panem) oraz z członkami zespołu omówić kilka kwestii, o których napisałem w e-mailu do Pańskiego menadżera, jak i na stronie internetowej (linki poniżej).

Żywię nadzieję, że uczyni Pan odstępstwo od reguły, gdyż aby reguła regułą być mogła, musi mieć ona swe wyjątki.

Z poważaniem i wyrazami szacunku

Krzysztof J. Szklarski
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pan Piotr Wieteska - Menadżer zespołu KULT oraz Kazika i KNŻ

Szanowny Panie Piotrze.

Sporo czasu upłynęło od momentu kiedy kontaktowałem się z Panem telefonicznie. Dowiedziałem się, że Kazik z całą "trupą" "zajeżdża" do Jeleniej Góry, co obwieściłem na stronie głównej www.NAPISY.info oraz na Blogu/Forum (http://www.szklarski.eu/index.php?showtopic=131713). Chciałbym z Kazikiem i członkami zespołu KULT, po koncercie lub przed nim, zamienić kilka zdań na temat praw autorskich oraz praw pokrewnych, gdyż istnieje realna szansa na to, by z tą patologią zawalczyć, ale nie tak, jak usiłuje to czynić Kazik. Chcę przedstawić ww. swoją realną wizję zmiany świadomości licznej rzeszy nie tylko ich fanek i fanów, ale i innych Internautów. Postaram się zdobyć jakąś kamerę, by nagrać w dobrej jakości relację z naszego spotkania i rozmowy - czy może Pan poprosić Kazika i członków KULT-u o zgodę na spotkanie? Relację zamieściłbym u siebie na stronie www.NAPISY.info oraz www.YourLiveCinema.TV wraz z informacją o innych koncertach Kazika, KULT-u oraz ich dalszych zamierzeniach artystycznych.

Z poważaniem

Krzysztof J. Szklarski - Prezes Zarządu
Korporacja Kapitałowa Inter POLRAD CO., LTD.
Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
Założona w czerwcu 1989 roku
ul. Wolności 303
58-560 Jelenia Góra - Cieplice
Tel.: +48 75 642-78-40
Fax: +48 75 642-78-45
Tel. kom.: +48 662 (...) (...)
REGON: 008109015
NIP: 611-21-72-146

M.in. WWW: www.Szklarski.EU www.NAPISY.info www.YourLiveCinema.com www.Filmpex.com

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 30.07.2010, 15:04